Taivekartonkitehdasta ei tule Kaskisiin

Uutiset 25.03.2024

Metsä Board Kaskisten tehtaalla valmistetaan BCTMP:tä eli valkaistua kemihierrettä. Kariutunut esisuunnitelma koskee uuden taivekartonkitehtaan perustamista. Kuva: Metsä Board

Metsä Board on päättänyt, ettei se toteuta Kaskisten taivekartonkitehtaan investointia vaan kehittää olemassa olevien kartonkitehtaiden tuotantoa.

Syyskuussa 2022 käynnistynyt esisuunnittelu ei johda Kaskisisissa uuden taivekartonkitehtaan rakentamiseen. Suunnitellun investoinnin kokonaiskustannus nousi yhtiön mukaan alkuperäistä arviota merkittävästi korkeammaksi, minkä vuoksi takaisinmaksuajalle ja sijoitetun pääoman tuotolle asetetut tavoitteet eivät olisi täyttyneet.

Esisuunnittelu sisälsi teknisen suunnittelun, infrastruktuuri- ja logistiikkaratkaisujen suunnittelun, päälaitehankintojen kilpailutuksen sekä hankkeen taloudellisen tarkastelun. Esisuunnittelun yhteydessä tehtiin myös ympäristövaikutusten arviointi sekä haettiin ympäristölupaa.

Uusia investointisuunnitelmia

Metsä Board on päättänyt käynnistää Simpeleen ja Kyron kartonkitehtailla investoinnit, joiden arvioitu kokonaiskustannus on 250 miljoonaa euroa seuraavien 10 vuoden aikana.  Simpeleen kartonkitehdasta modernisoidaan vaiheittaisella investointiohjelmalla. Kyron kartonkitehtaalla käynnistetään investointiohjelma barrierkartonkien suorituskyvyn parantamiseksi ja loppukäyttöalueiden laajentamiseksi.

Lisää tiedotteita:

Takaisin Tiedotteet-sivulle