Itsemaksavan jäsenen ohje

Ohje jäsenmaksunsa itse maksavalle jäsenelle

Työnantaja perii yleensä jäsenmaksun jäsenen allekirjoittaman perintäsopimuksen mukaan. Jos työnantaja ei peri jäsenmaksua, jäsen maksaa sen itse. Jos työpaikkasi ei kuulu paperiteollisuuden tai paperinjalostuksen alaan, maksat jäsenmaksut aina itse. Voit pyytää kuukausikohtaiset viitteet kuluvalle vuodelle jäsenrekisteristä tai maksaa jäsenmaksun eAsioinnin kautta kuukausittain.

Näin muodostat laskun jäsenmaksun maksamista varten

Tunnistaudu eAsiointiin. Valitse eAsioinnin Jäsenmaksutiedot-kohdassa "Jäsenmaksulaskuri", jonka jälkeen avautuvassa ikkunassa voit ilmoittaa jakson alkamispäivän, päättymispäivän ja bruttotulosi. Laskuri ilmoittaa jäsenmaksun määrän. Voit halutessasi lähettää maksutiedot sähköpostiisi, tulostaa laskun tai maksaa suoraan verkkomaksuna.

Jäsenmaksun määrä

Paperiliiton jäsenmaksu on 1,3 prosenttia ennakkoveron alaisesta palkasta (bruttopalkka) vuonna 2024. Aloitepalkkioista jäsenmaksua ei peritä. Jäsenmaksusta Paperiliiton osuus on 1 prosentti ja Paperityöväen työttömyyskassan osuus 0,3 prosenttia.

Liiton jäsenten kokonaisjäsenmaksu muodostuu sääntöjen mukaisesta kiinteästä ja muuttuvasta osuudesta. Jäsenmaksun muuttuva osa muodostuu Finanssivalvonnan vuosittain vahvistamasta Paperityöväen Työttömyyskassan osuudesta.

Jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen. Paperiliitto ilmoittaa jäsenmaksutiedot suoraan verottajalle.