Muutos tuo ja edellyttää työtä

Tiedotteet, Uutiset 01.05.2014

Tulevat metsäteollisuuden investoinnit antavat tilaisuuden suomalaiselle työlle ja työehdoille.

– Äänekoskelle suunnitellusta yli miljardin euron biotuotetehtaan investoinnista saadaan aikanaan mahdollisimman paljon euroja kotimaahan, jos tulevassa rakentamisessa noudatetaan suomalaisia työehtosopimuksia ja hyödynnetään kotimaista osaavaa työvoimaa, sanoi Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala.
Jämsässä vappuna puhuneen Vanhalan mielestä maan työllisyyttä edistäisi myös se, että kaikki mahdolliset laitehankinnat tehtäisiin kotimaasta.
Jos työvoima tulee muualta, Suomeen tulevilla työntekijöillä tulee olla sama palkka ja työehdot kuin suomalaisillakin työntekijöillä.
– Liikkuvuus ei anna työnantajille lupaa olla noudattamatta työehtosopimusta. Suomessa suomalaisella tessillä. Vapaa liikkuvuus on työntekijöiden perusoikeus, jota ei saa käyttää hyväksi palkkojen ja työehtojen polkemiseen tai kilpailun vääristämiseen, Vanhala muistutti.
Vanhala pitää tuottavaa työtä avaimena maan nousuun ja elintasosta huolehtimiseen. Hän muuttaisi ajattelua verotuksessa, jotta veroilla ja maksuilla ei rasiteta liikaa työntekijöitä eikä myöskään yhtiöitä.
– On viisasta antaa kapitalistin rikastua, sillä siten me työntekijät voimme mitata siitä aikanaan ulos oman osamme. Ilman työtä ja yrityksiä ei myöskään ole mitään mitattavaa. Siksi veropolitiikassa kannattaa olla tähtäys pitkällä, ei ainoastaan toivossa talouskasvusta, Vanhala tähdensi.
Vanhalan mielestä viennin kasvua ja sitä edesauttavia investointeja on nyt tuettava nopeuttamalla lupaprosesseja.

Lue koko puhe 

Lisää tiedotteita:

Takaisin Tiedotteet-sivulle