Mondi sulkee Lohjan tehtaan

Tiedotteet, Uutiset 27.05.2015

Tuotanto Mondin Lohjan tehtaan kahdella paperikoneella loppuu juhannukseen mennessä.

Mondi on sulkee Lohjalla sijaitsevan paperitehtaansa ja sanoo irti tehtaan noin 150 vakinaista työntekijää. Sulkemista koskeva yhteistoimintamenettely päättyi 26.5.

Syynä tehtaan sulkemiseen on Mondin mukaan liiketoiminnan pitkäaikainen kannattamattomuus. Sulkemispäätöstä ovat edeltäneet viime vuosina useat hankkeet tappioiden pienentämiseksi. Mondi on omistanut perinteikkään Pitkäniemessä sijaitsevan tehtaan vuodesta 2008.

Mondi lopettaa paperintuotannon tehtaan molemmilla paperikoneilla juhannukseen 2015 mennessä. Vähäinen osa tehtaan toiminnoista jatkuu heinäkuun ja syyskuun väliselle ajalle. Mondin tiedotteen mukaan yhtiö tukee irtisanottavia työntekijöitä eri tavoin.

Mondi ostaa Walkin tuotantoa

Mondin nimi ei katoa Suomesta, sillä Mondi Group ilmoitti viime viikolla ostavansa Walki Groupilta kaksi ekstruusiopäällystystehdasta ja niiden liiketoiminnan. Tehtaat sijaitsevat Pietarsaaressa ja Wroclawissa Puolassa. Kauppa vaatii kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Mondilla on ennestään viisi ekstruusiopäällystystehdasta eri puolilla Eurooppaa. Ne tarjoavat paperi- ja filmipohjaisia tuotteita paperi-, pakkaus-, auto-, rakennus-, elintarvike- sekä lääketeollisuuden tarpeisiin.

Lisää tiedotteita:

Takaisin Tiedotteet-sivulle