Kovaa puhetta Metsäteollisuudelta

Tiedotteet, Uutiset 02.03.2017

Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden hyökkäystä paperiteollisuuden työehtosopimusta kohtaan.

– Pesosen puhe ei pitänyt sisällään minkäänlaista kiitosta niitä työntekijöitä kohtaan, jotka tekevät metsäteollisuuden tuloksen. Nykyaikainen yritysjohto sekä kiittää että kannustaa työntekijöitään, Vanhala sanoo.

Metsäteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja ja UPM Kymmene Oyj:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen puhui tänään 2.3. Uusiutuva metsäteollisuus – menestyvä Suomi -seminaarissa.

Pesonen vaati puheessaan metsäteollisuuden työehtosopimuksen modernisointia. Pesonen pitää alan työehtosopimusta yhtenä Suomen vanhanaikaisimmista työehtosopimuksista. Sopimus ei Pesosen mukaan vastaa nyky-ympäristön vaatimuksia, vaan se on hänen mielestään jäykkä ja kallis.

– Pesoselle työehtosopimus tuntuu olevan keskeinen ongelma ja sitä kautta ongelmaksi voi tulkita myös liian kalliit työntekijät, vaikka palkat tehtaan kokonaiskustannuksista ovat 3-6 prosenttia, Vanhala ihmettelee.

Puhe sisälsi myös uhan uusista sulkemisista, jos jäykkyyksistä ei päästä eroon. Niihin Pesonen viittasi mainitsemalla sulkemistilastot 10 viime vuodelta. Paperitonnistoa on Suomesta suljettu viimeisen 10 vuoden aikana noin 40 prosenttia kun vastaava luku Euroopassa ja Ruotsissa on 25 prosenttia.

Pesosen puhe kokonaisuudessaan

Lisää tiedotteita:

Takaisin Tiedotteet-sivulle