Imatralta hajukaasuja kuriin investoinnilla

Tiedotteet, Uutiset 21.09.2016

14 miljoonan euron investointi vähentää Imatran tehtaiden hajuhaittoja ja päästöjä ilmaan.

Stora Enso uusii noin 14 miljoonan euron investoinnilla Imatran tehtaiden hajukaasujen käsittelyjärjestelmän. Investoinnilla vähennetään päästöjä ilmaan ja hajuhaittoja Imatran tehtaiden lähiympäristössä.
– Tehdas on keskellä kaupunkia, joten ympäristötoimia on tärkeää kehittää. Se, että ilman- ja vesiensuojelu hoidetaan viimeisen päälle, on yhteiskuntavastuuta, sanoo Kaukopään tehtaan pääluottamusmies Ilkka Nokelainen.
Kahdesta sellutehtaan hajukaasuja polttavasta kattilasta vanhempi uusitaan ja uudempi modernisoidaan. Samalla uudistetaan järjestelmä, jonka avulla hajukaasut kerätään prosessilaitteista polttoon, ja uusitaan hajukaasujen varapoltin.
Investoinnilla Imatran tehtaat haluaa parantaa hajukaasujen käsittelyvarmuutta ja vähentää häiriötilanteita. Rikkidioksidin päästöjen arvioidaan pienenevän noin 10 prosenttia.
Uuden hajukaasukattilan rakennustyöt alkavat vuoden 2016 lopussa ja käyttöönotto tapahtuu syksyllä 2017. Kokonaisuus valmistuu syksyllä 2018.
Stora Enson Imatran tehtaisiin kuuluvat Kaukopään ja Tainionkosken tehdasyksiköt. Tehtaan työllistävät yhteensä noin 1 000 henkeä.

Lisää tiedotteita:

Takaisin Tiedotteet-sivulle