Sappi myy Kirkniemen tehtaan

Uutiset 30.09.2022

Lohjalla Kirkniemessä on valmistettu paperia vuodesta 1966.

Pääomasijoitusyhtiö Aurelius Investment Lux One ostaa metsäyhtiö Sappilta Kirkniemen ja kaksi muuta tehdasta Euroopasta.

Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala suhtautuu yrityskauppaan positiivisesti.

- Uskon, että kauppa tuo lisäarvoa sille osaamiselle, mitä Kirkniemessä on. Kauppa on myös osoitus siitä, että Suomeen kannattaa investoida, näkee Vanhala.

Eteläafrikkalaisen Sappi Limitedin toimitusjohtaja Steve Binnie kertoo tiedotteessa, että myyntipäätös perustuu strategiaan keskittyä graafisten papereiden sijasta laajenemaan pakkaus- ja erikoispapereiden, sellun sekä biomateriaalien tuotannossa. Viime aikoina Sappi on investoinut tältä pohjalta eteläafrikkalaisiin, amerikkalaisiin ja eurooppalaisiin liiketoimintoihinsa. Sappi ilmoittaa keskittyvänsä Euroopassa graafisen paperin osalta vahvempiin kaupallisiin painotuotteisiin.

Uusi omistaja puolestaan näkee kaupassa mahdollisuuksia saada hyödynnettyä kolmen integroidun sellu- ja paperitehtaan koko potentiaali.

Sappi Kirkniemen tehdas tuottaa 300 000 tonnia valkaistua mekaanista sellua ja noin 750 000 tonnia pinnoitettuja mekaanisia painopaperilaatuja. Kauppaan kuuluu lisäksi kaksi integroitua sellu- ja paperitehdasta, joista toinen toimii Stockstadtissa Saksassa ja toinen Maastrichtissa Alankomaissa.

Myynnin odotetaan toteutuvan vuoden 2023 ensimmäisellä kalenterineljänneksellä.

Kirkniemen tehdas siirtyi Sappin omistukseen syksyllä 2008 silloiselta M-Realilta.

Lisää tiedotteita:

Jäsenasiat
02.09.2022
Perhevapaita koskeva opas neuvoo
Uutiset
09.02.2021
UPM poistaa sopimista
Tiedotteet Uutiset
07.05.2019
Opas avuksi kysymyksiin perhevapaista
Jäsenasiat
19.03.2019
Opas ammattiosastojen käyttöön
Takaisin Tiedotteet-sivulle