Biotaloutta esiin kilpailulla

Tiedotteet, Uutiset 01.10.2014

Uusi puu -hanke suuntaa avoimen kilpailun avulla katseet biotalouteen, mitä tuotteita ja ratkaisuja on jo nyt tarjolla.

Mitä metsäalalla jo tällä hetkellä konkreettisesti tehdään paperin, puurakentamisen ja energian lisäksi? Tämän selvittämiseksi metsäalan toimijat metsänomistajista pieniin ja suuriin yrityksiin, oppilaitoksiin, työntekijöihin, etujärjestöihin sekä puupohjaisten tuotteiden käyttäjiin kokoontuivat yhteen ja perustivat Uusi puu -hankkeen. 

Metsäala on luonteva osa biotaloutta: puu on uusiutuva ja karttuva luonnonvara. Biotaloudella tarkoitetaan uusiutuvien luonnonvarojen tuotantoa, käyttöä, jalostusta ja markkinointia sekä uusiutuvista luonnonvaroista valmistettujen tuotteiden kulutusta. Biotalous on maailmanlaajuisesti yksi vahvimmin kasvavia talouden alueita. 

Biotalous tarjoaa sekä hyvinvointia että ratkaisuja suuriin globaaleihin haasteisiin: resurssiniukkuus, kaupungistuminen, väestörakenteen muutokset, digitalisoituminen sekä tiedostava kuluttaminen. Biotalous on yksi Suomen teollisuuden kolmesta painopisteestä ja tavoitteena on luoda alalle 100 000 uutta työpaikkaa vuoteen 2025 mennessä.

Uusi puu -hankkeen tavoitteena on lisätä ymmärrystä puupohjaisesta biotaloudesta: siitä millaisia tuotteita ja ratkaisuja on jo nyt tarjolla, millainen yhteiskunnallinen vaikutus nykyisillä tuotteilla on ja millaiset kasvunäkymät alalla on tulevaisuudessa.

Tuotteet esiin ja tietoisuuteen

Kaikille avoin Uusi puu 2014 -kilpailu kerää yhteen parhaat esimerkit jo olemassa olevista tuotteita ja ratkaisuja jotka auttavat globaalien haasteiden ratkaisemisessa.

Paperiliitto r.y. on mukana Uusi puu -hankkeessa. Käy lukemassa lisää hankkeesta ja kilpailusta sekä selaa käytännön esimerkkejä osoitteessa uusipuu.fi tai www.facebook.com/uusipuu.

Minkä tuotteiden valmistuksessa käytetään jo nyt puuta? Testaa, tiedätkö.

Suomen biotalousstrategiasta lisää www.biotalous.fi

Lisää tiedotteita:

Takaisin Tiedotteet-sivulle