Uusi paperikone suunnitteilla Kotkaan

Tiedotteet, Uutiset 01.03.2018

Kotkamills on aloittanut esiselvityksen uuden laminaattipaperikoneen rakentamiseksi Kotkaan.

Paperikoneinvestoinnilla Kotkamillsin tytäryhtiö Kotkamills Absorbex aikoo vastata laminaattipaperin kasvavaan kysyntään ja korvata Imatran Tainionkoskella toimivan paperikoneensa tuotannon.
Edellisestä Suomeen tehdystä paperikoneinvestoinnista on kulunut 20 vuotta, sillä UPM:n Rauman tehtaan PK 4 käynnistyi 1998.
Paperiliitossa Kotkamillsin suunnitelma otettiin tyytyväisenä vastaan.
– Sellutehtaille on isoja investointeja tehty tai niitä toteutetaan parhaillaan. On tärkeää, että myös jatkojalostukseen saadaan uusia avauksia, sanoo Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala.
Vanhalan mielestä alan elinvoimaisuus kasvaa, jos kolmen suuren metsäteollisuuskonsernin UPM:n, Stora Enson ja Metsä Groupin lisäksi investointeja toteutetaan myös muissa yhtiöissä.
Kotkamills Absorbex kuuluu maailman johtaviin laminaattipaperin valmistajiin. Uutta kapasiteettia tarvitaan, sillä Tainionkosken PK 7:n vuokrasopimus Stora Enson kanssa päättyy kuluvan vuoden loppuun. Kotkamills on vuokrannut PK 7:ää vuodesta 2010 lähtien.
Lopullisen päätöksen mahdollisesta investoinnista Kotkamills tekee vuoden 2018 loppuun mennessä. Yhtiö julkaisee uuden PK 3:n tuotantokapasiteetin, kustannusarvion ja käynnistymisaikataulun investointipäätöksen jälkeen.

Lisää tiedotteita:

Uutiset
11.02.2021
Investointi Kemiin toteutuu
Uutiset
05.11.2019
Muutosturva oli pettymys
Tiedotteet Uutiset
04.04.2018
Muovin korvaajat
Tiedotteet Uutiset
14.09.2017
Inkeroisten yt hämmentää
Takaisin Tiedotteet-sivulle