Työelämätietoa haltuun pelaamalla

Uutiset 07.02.2014

SAK on kehittänyt opetuksen avuksi uudenlaisen mobiililaitteilla ja tietokoneilla pelattavan työelämäpelin.

SAK tarjoaa kouluille mahdollisuuden lisätä oppilaiden tietoa työelämästä pelaamalla. Järjestö on kehittänyt opetuksen avuksi uudenlaisen mobiililaitteilla ja tietokoneilla pelattavan työelämäpelin.

Tänään perjantaina julkistettu peli on tarkoitettu peruskoulun yläluokkien, ammatillisten oppilaitosten ja lukioiden oppilaille.

Työelämäpelin kysymykset käsittelevät muun muassa työaikaa ja palkkaa, työsopimusta ja työsuojelua. Henkilökohtaisen pistesaldon lisäksi pelaajat voivat haastaa kavereitaan kaksintaisteluun ja kerätä pisteitä luokalleen ja koululleen.

Koulutusasiantuntija Merja Lehmussaari SAK:sta toivoo, että peli kannustaa oppilaita tutustumaan työelämän perusasioihin myös itsenäisesti.

– SAK:n tuoreesta selvityksestä ilmenee, että opettajat kokevat työelämäkysymysten opettamiseen käytettävän ajan liian vähäiseksi. Vastaavasti opiskelijoiden tieto työelämästä jää puutteelliseksi.

Kolme parasta luokkaa palkitaan

Työelämän perusasioihin tutustumista kannustetaan myös kilpailulla. Kolme parhaiten Työelämäpelissä menestynyttä peruskoululuokkaa palkitaan toukokuussa elokuvalipuilla. Kilpailuun osallistuvat kaikki luokat, jotka ovat keränneet pisteitä 1. toukokuuta 2014 mennessä.

Kaikille avoin Työelämäpeli löytyy osoitteesta www.tyoelamapeli.fi. Pelin teknisestä toteutuksesta vastaa suunnitteluun osallistunut Ruusuverkko Oy.

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö on tuottanut kouluille myös muita pelejä ja nettipalveluja sekä videoita, esitteitä ja kalvosarjoja. Opetuskäyttöön suunnitellut materiaalit löydät osoitteesta www.sak.fi/opettajat.

Lisää tiedotteita:

Takaisin Tiedotteet-sivulle