Stora Enso lopettaa tuotannon Veitsiluodossa

Uutiset 17.06.2021

Stora Enso arvioi yt:n alkaessa sulkemisen vaikuttavan enintään 670 henkilöön. Kuva: Nina Susi. Yt-neuvottelujen alkaessa

Sellun- ja paperintuotanto päättyy Veitsiluodossa tämän vuoden kolmannella neljänneksellä.

Päättyneiden yt-neuvottelujen seurauksena 550 henkilöä irtisanotaan. Stora Enson mukaan noin 28 prosenttia irtisanomisista on mahdollista toteuttaa eläkejärjestelyillä.

Stora Enso ilmoitti viime huhtikuussa aikovansa lopettaa sellun ja paperin tuotannon Kvarnsvedenissä Ruotsissa ja Veitsiluodossa. Veitsiluodon yt-neuvottelujen seurauksena kolme paperikonetta, kemiallisen sellun ja hiokkeen tuotanto sekä arkittamo suljetaan pysyvästi. Veitsiluodon saha jatkaa toimintaansa Wood Products -divisioonassa ja se työllistää noin 50 henkilöä.

Kvarnsvedenissä yt-neuvottelut ovat vielä kesken. 

Paperimarkkinan heikkenemisellä perusteltu lakkauttaminen vie Veitsiluodosta 550 työpaikkaa. Suurin osa työsuhteista päättyy ensi tammikuun loppuun mennessä. Irtisanottavista 440 työskentelee Paper-divisioonassa ja 110 kunnossapitoyhtiö Eforassa.

Stora Enso ilmoittaa tukevansa työntekijöiden työllistämistä ja kouluttamista tekemällä tiivistä yhteistyötä Stora Enson muiden toimipaikkojen, Kemin kaupungin ja muiden sidosryhmien kanssa. 

Stora Enso tutkii ulkopuolisen asiantuntijan ja lisäksi koordinoiden työ- ja elinkeinoministeriön, Kemin kaupungin ja muiden kumppaneiden kanssa. Veitsiluodon alueen käyttöä tulevaisuudessa.
 

Lisää tiedotteita:

Tiedotteet Uutiset
17.11.2016
Suurliiton perusta rakentumassa
Tiedotteet Uutiset
01.06.2016
Uusi keskusjärjestö ei toteudu
Tiedotteet Uutiset
03.03.2016
Kevät ratkaisee
Takaisin Tiedotteet-sivulle