Sopiminen on osapuolille paras tapa

Uutiset 24.01.2022

Työmarkkinakierros on osoittanut, että sopiminen on edelleen paras tapa viedä eteenpäin kummankin osapuolen tavoitteita, viestittää SAK.

SAK:n hallitus on kuitenkin huolissaan UPM:n tilanteesta, koska UPM on torjunut Paperiliiton yrityksen purkaa jännitteitä keskustelemalla. Myöskään Paperiliiton esitys neuvottelujen pohjapaperiksi ei poikinut edes vastaehdotusta. 

Yhtiötä ei ole näkynyt valtakunnansovittelijan pöydässä, vaikka lain mukaan sovitteluun on saavuttava. Valtakunnansovittelijan olisi jatkettava vahvasti pyrkimyksiä työriidan sovitteluun, jotta se ei heijastuisi laajemminkin työmarkkinoille. SAK:n hallitus antaa tukensa Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n asettamalle saarrolle, jolla vauhditetaan neuvottelujen aloittamista. 

 – UPM menettää lakon seurauksena pahimmillaan 20 miljoonaa euroa voittoa viikossa. Kuinka kauan sijoittajat voivat katsoa sivusta johdon ideologisiin syihin perustuvaa työmarkkinoiden häiriköintiä ja omistajien rahan tuhlaamista? SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta kysyy. 

Muut metsäyhtiöt ovat jo tehneet työehtosopimuksen Paperiliiton kanssa eikä solmittujen sopimusten sisällössä ei ole mitään sellaista, jonka erityisesti pitäisi työnantajia hiertää.

SAK:n hallituksen mielestä sopimuskierros on tähän mennessä sujunut odotettua paremmin ja sopimuksia on saatu aikaan laajasti niin valtakunnallisella kuin yritystasollakin. 

Lue koko uutinen: SAK:n hallitus: UPM kalvaa työmarkkinaluottamusta – koronasta kärsiville työntekijöille lisätukea 24.1.2022

Lisää tiedotteita:

Takaisin Tiedotteet-sivulle