SAK:n hallitus hyväksyi eläkeratkaisun

Tiedotteet, Uutiset 26.09.2014

SAK:n hallitus on hyväksynyt eläkeneuvottelujen tuloksen.

Suomen suurimman palkansaajakeskusjärjestön hallitus totesi perjantaina aamupäivällä, että ratkaisu vahvistaa kaikkien, mutta erityisesti nuorten luottamusta eläketurvan jatkuvuuteen. 

Eläkettä kertyy jatkossa koko palkasta, kun eläkkeen perusteena olevista ansioista ei vähennetä työntekijän työeläkemaksua. Ratkaisussa sovittiin myös eläkemaksuista kuluvan vuosikymmenen loppuun ja turvattiin tulevien eläkkeiden rahoitusta.

– SAK:lle nuorten eläkkeiden turvaaminen oli kärkitavoite. Yhtä tärkeää meille oli huolehtia ikääntyvien työntekijöiden kunniallisesta tiestä eläkkeelle, SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly sanoo.

Työttömyysputki säilyy. Lisäksi ratkaisussa luotiin 63-vuotiaille mahdollisuus työuraeläkkeeseen. Sitä voivat hakea pitkään raskasta työtä tehneet, joilla on vaikeuksia selvitä työssään.

SAK:n hallitus totesi, että ratkaisu parantaa selvästi tulevia työkyvyttömyyseläkkeitä, kun eläkettä kertyy koko palkasta ja entistä pidemmältä ajalta.

Eläkeratkaisu hyväksyttiin SAK:n hallituksessa äänin 16–4. Myös STTK:n hallitus on hyväksynyt ratkaisun äänin 19-2. Akava ei ratkaisua hyväksynyt.

Lisää aiheesta SAK:n sivuilla:

Tietopaketti eläkeuudistuksesta - kalvot

Uusi eläkejärjestelmä pähkinänkuoressa

Miksi uudistusta tarvitaan?

Uudet termit tutuiksi

Esimerkkilaskelmat

Sopimus vuoden 2017 työeläkeuudistuksesta

Lisää tiedotteita:

Takaisin Tiedotteet-sivulle