Myllykoskelle tulossa bioetanolilaitos

Tiedotteet, Uutiset 17.12.2014

Myllykosken entiselle paperitehdasalueelle aiotaan rakentaa bioetanolilaitos.

Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi 17. joulukuuta hankkeelle 30 miljoonan euron investointituen.

Suomen Bioetanoli Oy arvioi hankkeen kokonaiskustannuksiksi noin 150 miljoonaa euroa. Laitos työllistää suoraan noin 50 henkilöä. Suunnittelu- ja rakentamisvaiheessa laitoksesta hyötyy lisäksi alihankintateollisuus.

Raaka-aineenaan tuotantolaitos käyttää olkea. Myös raaka-aineen hankintaketjun arvioidaan työllistävän vähintään useita kymmeniä henkilöitä.

Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala pitää biolaitoshankkeen tukea hyvänä ratkaisuna maan hallitukselta.

– Pääasia, että kylälle tulee työpaikkoja. Nyt on vielä tehtävä töitä laitoksen toteuttamiseksi, sillä se imee alueelle muitakin yrityksiä, Vanhala odottaa.

Jalostamo tuottaisi oljista noin 72 000 tonnia bioetanolia vuodessa, mikä vastaa yli 90 miljoonaa litraa bioetanolia.

Tehdasalueesta etua

Entisen tehdasalueen etuja ovat nykyaikainen biovoimalaitos, jätevesien puhdistusjärjestelmä ja valmis tehdastila. Yritys odottaa voivansa rekrytoida Kouvolan seudulta myös prosessiteolliseen työhön tottunutta työvoimaa.

Hankkeen valmisteluissa ja liiketoimintasuunnitelman teossa Suomen Bioetanoli Oy:tä on tukenut Kouvola Innovation Oy, Kinno. Kinnon mukaan bioetanolilaitos tukee Kouvolan kaupungin tavoitteita, joissa painotetaan uusiutuvaa energiaa ja uusiutuvien luonnonvarojen käyttöä.

Lisää tiedotteita:

Takaisin Tiedotteet-sivulle