Mielenilmaisutoimet laajenevat

Tiedotteet, Uutiset 25.09.2018

Irtisanomislain muutoksen vastustus näkyy yhä useammalla työpaikalla.

Ammattiliitot ovat ilmoittaneet uusista mielenilmaisutoimista, joilla vastustetaan maan hallituksen esitystä irtisanomissuojan heikentämisestä alle 20 hengen yrityksissä. SAK:n Viimeinenniitti-kampanjan sivuilta voit lukea, mistä kampanjassa on kysymys ja millä tavoin ammattiliitot ovat siinä mukana.

Myös Paperiliitto vastustaa hallituksen ajamaa esitystä, joka eriarvoistaa työntekijöitä. Asiantuntija-arvioiden mukaan lakiesitys ei tuo hallituksen tavoittelemaa työllistävää vaikutusta. Paperiliitto seuraa tilannetta, eikä aloita toistaiseksi omia mielenilmaustoimia. Asiaa koskeva liiton hallituksen päätös elokuulta on edelleen voimassa. Se tarkoittaa, että paperiliittolaiset tekevät töitään normaalisti. Epäselvissä tilanteissa jäsenet voivat olla yhteydessä työpaikkojensa luottamusmiehiin.

Lisää tiedotteita:

31.10.2018