Metsä Board sulki Kyron tapettikoneen

Uutiset 30.09.2016

Metsä Board sulki tapetin pohjapaperia valmistavan PK3:n Kyron tehtaalla Hämeenkyrössä.

Samalla yhtiö pyrkii kertomansa mukaan parantamaan jäljelle jäävän kartonkikoneen kannattavuutta. Metsä Board vähentää tehtaasta 94 henkilöä. Irtisanottavia on 81.

PK3 pysähtyi keskiviikkona 28.9. kello 21.
– Työnantaja on ilmoittanut että irtisanomiset tulevat voimaan mahdollisimman pian, sanoo pääluottamusmies Matti Turunen.
Turunen kertoo, että suljettavan koneen miehistössä on ollut 30 työntekijää. Samalla suljetaan kuitenkin myös tehtaan kuorimo ja hiomo, sillä toimintaansa jatkava kartonkikone pyörii ostomassojen varassa. Henkilöstön vähennyksiä kohdistuu myös laboratorioon, kunnossapitoon ja muihin tukitoimintoihin.
Turusen mukaan irtisanottavien työntekijöiden muutosturvasta on käyty keskusteluja yhtenä yt-menettelyn osana.
– Metsä Boardin muutosturva tosin on perin vaatimaton yhtiön tulosten tekokykyyn nähden, sanoo Turunen.
Vuosituotannoltaan noin 190 000 tonnin taivekartonkikoneella työpaikkojen määrä säilyy ennallaan. Turusen mukaan työnantaja kuitenkin suunnittelee muutoksia koneen oheistoimintoihin.

PK3:n sulkemisen syynä on Metsä Boardin mukaan tapetin pohjapaperin maailmanlaajuinen kysynnän lasku sekä se, ettei tuotanto ole kartonkiin keskittyneen yhtiön ydinliiketoimintaa. Yhtiön mukaan tehtaan toiminta on ollut tappiollista.
Kyron tehtaalla on ollut ennen irtisanomisia kaikkiaan noin 250 työntekijää. Tehdasalueella toimii myös Hämeenkyrön Voiman lämpöä ja sähköä tuottava biovoimala.

Lisää tiedotteita:

Takaisin Tiedotteet-sivulle