Liitoilta järeämpiä toimia umpisolmun aukaisuun

Uutiset 07.12.2023

SAK:n jäsenliitot ilmoittivat toteuttavansa poliittisia työtaistelutoimia 14.12. Toimet alkavat, jos hallitus ei ala aidosti neuvotella muustakin kuin palkkamallista.

SAK:n jäsenliitot ilmoittivat tänään ehdollisista poliittisista työtaistelutoimista. Ne toteutetaan torstaina 14.12., ellei hallitus avaa palkansaajajärjestöille tietä aitoihin neuvotteluihin.

SAK vastustaa Orpon-Purran hallituksen tarpeettomia työelämäheikennyksiä ja epäoikeudenmukaisia sekä suhdannetilanteeseen sopimattomia sosiaaliturvan leikkauksia. Ammattiyhdistysliikkeen mielestä hallitusohjelman työelämäkirjaukset ovat epätasapainossa eivätkä huomioi työntekijäpuolen tarpeita.

Puheenjohtaja Jarkko Eloranta korostaa, ettei SAK voi neuvotella pelkästä palkkamallista eli uuden työmarkkinamallin rakentamisesta Suomeen.

– Meidän on voitava keskustella ja sopia myös muista kokonaisuuteen kiinteästi kuuluvista asioista. Jos hallitus toivoo työmarkkinaosapuolten pääsevän keskusteluista varsinaiseen neuvotteluvaiheeseen työmarkkinamallista, on myös neuvoteltava ja löydettävä paikallisesta sopimisesta ja työrauhasta työntekijöidenkin tarpeet huomioiva ratkaisu.

Takarajaksi hallituksen vastaantulolle SAK ja sen jäsenliitot ovat antaneet keskiviikkoiltapäivän 13.12. Jos hallitus ei avaa tietä aitoihin neuvotteluihin, SAK:n jäsenliitot toteuttavat torstaina 14.12. laajat koko maata ja eri toimialoja koskevat poliittiset työtaistelutoimet työnantajien kanssa käytyjen keskusteluiden edistymisestä riippumatta. Liitot kertovat suunnitelluista työtaistelutoimistaan lähipäivinä noudattaen omien sopimustensa mukaisia ilmoitusaikoja.

Lue koko uutinen:
Jarkko Eloranta: hallituksen avattava työmarkkina-asioiden umpisolmu 7.12.2023

Lisää tiedotteita:

Takaisin Tiedotteet-sivulle