BillerudKorsnäs sulkee Tervasaaressa

Tiedotteet, Uutiset 15.10.2015

Ruotsalaisyhtiö BillerudKorsnäs sulkee pakkauspapereita valmistavan koneen Tervasaaresta.

Tuotanto BillerudKorsnäsiin Valkeakoskella sijaitsevalla tehtaalla pysäytetään syyskuun 2016 loppuun mennessä. Yt-neuvottelut sulkemisesta alkoivat elokuussa. Työnantaja tiedotti päätöksestään torstaina 15.10. Tehtaalla työskentelee 55 henkilöä.

Vaikka Tervasaaressa voimapaperia valmistava MG-kone on yksi lajinsa suurimmista, ostosellun hinta rasittaa yhtiön mukaan kannattavuutta. BillerudKorsnäs jatkaa aloittamaansa tarkastelua, siirtääkö se koneen Tervasaaresta Ruotsiin yhtiön Skärblackan tehtaalle, jossa yhtiö tuottaa myös sellua. Siirron selvittelyyn on aikaa kesäkuun 2016 loppuun.

BillerudKorsnäs osti pakkauspaperin valmistuksen UPM:ltä vuonna 2012. Yhtiön mukaan tuotannon sulkeminen Tervasaaressa on ensimmäinen askel virtaviivaistaa yhtiön tuotantorakennetta.

– Vaikka henkilöstö on tehnyt suuren työn ideoimalla ja sitoutumalla tuottavuuden kehittämiseen, tämä ei riitä, kun on on kyse ulkoisista syistä, sanoo yhtiön operatiivinen johtaja Christer Simrén tiedotteessa.

Tervasaaressa toimii Billerudin paperikoneen lisäksi kaksi UPM:n paperikonetta. BillerudKorsnäsillä on Suomessa myös toinen UPM:ltä ostettu tehdas Pietarsaaressa.

Aiheesta lisää:
BillerudKorsnäs decides on closing Tervasaari paper machine 15.10..2015

Aiheesta aiemmin:
Billerud aikoo sulkea Valkeakoskella 25.8.2015

Lisää tiedotteita:

Takaisin Tiedotteet-sivulle