Billerud aikoo sulkea Valkeakoskella

Tiedotteet, Uutiset 25.08.2015

BillerudKorsnäs aloittaa tuotannon lopettamista koskevat yt-neuvottelut Tervasaaren tehtaalla Valkeakoskella.

Pakkausmateriaaleja valmistava yhtiö suunnittelee siirtävänsä paperikoneen Tervasaaresta Ruotsiin. Tehtaalla työskentelee 56 henkilöä. BillerudKorsnäs osti pakkauspaperin valmistuksen UPM:ltä vuonna 2012.

Työntekijät ovat olleet tyytyväisiä ruotsalaiseen omistajaan ja sen johtamistapaan. Tiistaiaamuna pidetty tiedotustilaisuus yt-menettelyn aloittamisesta tuli työntekijöille yllätyksenä.

Myös Paperiliitossa ihmetyttää ruotsalaisomistajan suunnitelma ja yt:n tarve. Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala pohtii, miksi yhtiö äkisti päättääkin varautua pakkaustuotteiden kasvavaan kysyntään suosimalla emomaata.

Yt-menettelyssä on käytävä läpi uuden elämän luominen, jos tuloksena on lopettamispäätös.

– Tärkeää on yt-neuvotteluissa keskittää energiaa myös siihen, että työtekijöille saadaan tarvittaessa tehtyä uutta tulevaisuutta esimerkiksi kouluttamalla, painottaa Vanhala.

Investoinneista selvityksiä

BillerudKorsnäs kertoo tiedotteessaan, että se aloittaa kaksi selvitystä tuotannon kehittämisestä. Toinen selvitys koskee uuden kartonkikoneen rakentamista Gruvönin tehtaalle Ruotsiin.

Toinen selvitys koskee MG-voimapaperikoneen siirtämistä Tervasaaresta Skärblackaan Ruotsiin. Skärblackassa on myös sellunvalmistusta, Tervasaaressa ei. Yhteistoimintaneuvottelut alkavat riippumatta selvitystyön tuloksesta, joka pitäisi olla selvillä kesäkuun 2016 loppuun mennessä.

Tervasaaressa toimii BillerudKorsnäsin paperikoneen lisäksi kaksi UPM:n paperikonetta. BillerudKorsnäsillä on Suomessa toinen tehdas Pietarsaaressa.

Lisää tiedotteita:

Takaisin Tiedotteet-sivulle