Ay-tutkaan jää katve

Tiedotteet, Uutiset 07.06.2016

SAK:n uuden puheenjohtajan Jarkko Elorannan mielestä uuden työn tekijät eivät näy ay-liikkeen tutkassa.

Työn murros haastaa Elorannan mielestä myös ammattiyhdistysliikkeen uudistamaan toimintaansa. Pätkä-, silppu- ja osa-aikatyön määrä sekä nollasopimusten jatkuva kasvu ovat ilmiöitä, joihin hänen mielestään on puututtava

– Uuden työn tekijät eivät näy ay-liikkeen tutkassa. Tutkasignaalin ulottumattomissa kehittyy kuitenkin ilmiötä, jotka vaikuttavat myös nykyisiin jäseniimme. Ay-liikkeen pitääkin hakea uudenlaista työtä tekevät mukaan edunvalvontaan ja parantaa heidän asemaansa.

SAK:n 19. edustajakokokouksessa tiistaina 7. kesäkuuta Tampereella uudeksi puheenjohtajaksi valittu Jarkko Eloranta painottaa, että ammattiyhdistysliikkeen tulee olla kehittyvä kansanliike.

– Sen voima ja virta on intohimoisissa ja sitoutuneissa ihmisissä. Niissä, jotka haluavat olla mukana rakentamassa parempaa työelämää ja tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa.

Julkisten ja hyvinvointialojen liittoa JHL:ää lähes viisi vuotta johtanut Eloranta seuraa tehtävässä Lauri Lylyä, joka jää eläkkeelle. Eloranta on SAK:n 21. puheenjohtaja.

SAK:n sivuilla:
- SAK:n puheenjohtajan Jarkko Elorannan puhe kokonaisuudessaan 
Kaikki edustajakokouksen aineistot

Lisää tiedotteita:

Takaisin Tiedotteet-sivulle