Aikataulu ja strategia uudelle järjestölle

Tiedotteet, Uutiset 25.05.2015

Uusi keskusjärjestö pyrkii vahvaksi yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi ja sopijaksi.

Uuden palkansaajakeskusjärjestön selvitystyöhön osallistuvat ammattiliitot ovat tarkentaneet hankkeen aikataulua ja päättäneet järjestön strategiasta. Selvitystyön etenemistä voit seurata hankkeen tuoreilta verkkosivuilta www.uusikeskusjarjesto.fi.

Aiesopimus uudesta keskusjärjestöstä on tarkoitus allekirjoittaa toukokuussa 2016. Toiminnan aloittamiseen liittyvät valmistelut ajoittuvat syksyyn 2016. Varsinaisen toimintansa uuden organisaation on määrä aloittaa vuoden 2017 alussa.

Hanketta vetävän projektipäällikkö Juha Heikkalan mukaan suomalaisen palkansaajakentän rakenneremontin taustalla vaikuttavat maailmanlaajuiset muutokset työnteossa ja työmarkkinoilla.

– Uuden keskusjärjestön toiminta-ajatus on olla vahva yhteiskunnallinen vaikuttaja ja sopija myös tulevaisuudessa. Palkansaajat katsovat eteenpäin, ja näkymää työelämästä muokataan kymmenen vuoden päähän. Järjestöä synnyttäville liitoille on tärkeää, että nuoret ottaisivat muutoksen omakseen. Moniarvoisuus, sitoutumattomuus ja digitalisaation verkottamassa maailmassa kansainvälisyys ovat hankkeen avainsanoja. Keskiöissä ovat myös koulutus ja merkityksellinen työ.

Selvitystyöhön ilmoittautuneet 49 ammattiliittoa edustavat yhdessä noin 1,7 miljoonaa palkansaajaa. Seuraavaksi hanketta vievät eteenpäin työryhmät. Seuraava liittojen kokous pidetään marraskuussa.

Selvityshanketta ohjaavan ryhmän puheenjohtajana toimii Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta, varapuheenjohtajina Vakuutusväen Liiton VvL:n puheenjohtaja Liisa Halme ja Insinööriliiton puheenjohtaja Pertti Porokari. Tulevaisuus- ja strategiatyöryhmää vetää Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliiton Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki.

Lisää tiedotteita:

Tiedotteet Uutiset
17.11.2016
Suurliiton perusta rakentumassa
Tiedotteet Uutiset
01.06.2016
Uusi keskusjärjestö ei toteudu
Tiedotteet Uutiset
03.03.2016
Kevät ratkaisee
Takaisin Tiedotteet-sivulle