Työelämän digitaidot

Työelämän digitaidot

Paperiliitto on neuvotellut TSL:n kanssa opetushallituksen rahoittamana ammattiosastoille mahdollisuuden tilata oman ilmaisen kurssin digitaidoista.

Kurssit kootaan neljän oppitunnin palasista. Kurssi voi siis vähimmillään kestää 4 oppituntia (puoli päivää) tai olla useamman päivän mittainen tarpeiden mukaan. Kurssi voidaan toteuttaa arkena tai viikonloppuna, päivällä tai illalla.

Peruspalasena on aina tietotekniikan perusteet, jonka kanssa yhdistellään eri aiheita. Tietoturva on sisällytetty kaikkiin palasiin.
Palasen painotusta voidaan myös viilata erilaisten laitteiden näkökulmasta. Esimerkiksi älypuhelimen kautta katseltuna tietotekniikan perusteet näyttävät hurjan erilaisilta.

Perustaitopalasia voi suunnata haluamiinsa tarkoituksiin. Kyseessä voi olla esimerkiksi jonkin tietyn ohjelman käyttäminen koulutuksessa. Esimerkkinä vaikka sisällön tuottamisen palaseen liitetäänkin verkkosivujen päivittämistä tai ajanhallintaan tietyn sovelluksen käyttöä (Office365, Word, Excel, Powerpoint, Outlook, OneDrive, Forms ... ).

Kurssi toimii kuten lyhytkurssit.
- Ammattiosasto vastaa tilan ja osallistujien hankinnasta, matkakuluista
- opettaja tulee TSL:stä - ei kustannuksia osastolle
- opettaja tuo tarvittaessa tietokoneet mukanaan - ei kustannuksia osastolle
- minimiosallistujamäärä on 10 henkilöä

Ammattiosasto voi tilata tämän kurssin myös yhdessä toisen ammattiosaston kanssa.
Tilaukset ja tiedustelut hyvissä ajoin maarit.palen@tsl.fi