Lomaetuja Suomessa

ti 15. syyskuuta 2020 06.57.00

Paperiliiton hyvinvointiloma järjestettiin Nuuksion kansallispuistossa. Kesäkuun loma peruuntui, mutta elokuun loma voitiin toteuttaa.

– Yö puussa oli kokemus, joka kannatti kokea edes kerran elämässä. Kaiken lisäksi yö oli erittäin lämmin, varmaan elokuun lämpimin, kertoo Arto Tiihonen.

Tiihonen saattoi nukkua yön puolisonsa kanssa puiden väliin ripustetussa teltassa ilman katosta, pelkän hyttysverkon alla veden välkkyessä puitten lomasta.

Paperiliiton hyvinvointilomia järjestetään vuosittain eri kohteissa. 

Golfia HC-lomaviikolla

Jukka Nuppula vastaa puhelimeen matkalla Vuokatista kotiin Jämsään. Takana on viikko Paperiliiton omistamassa 62 neliön Holiday Club -huoneistossa Katinkullan Golfharjussa.

– Viime vuonna olimme naapurihuoneistossa ja totesimme hyväksi paikaksi, joten hain lomaviikkoa myös tälle vuodelle, Nuppula kertoo.

Nuppula pääsi avovaimonsa kanssa viheriölle golfkärryineen huoneiston takapihalta.

– Golfaamaan oli lyhyt matka ja huoneiston sijainti kylpylän vieressä muutenkin hyvä.

Yhtenä välipäivänä pariskunta lähti liikkeelle lomaosakkeeseen kuuluvilla kahdella polkupyörällä. Myös kylpylärannekkeet sisältyivät hintaan, mutta niille ei tällä kertaa ollut käyttöä. Ruuat laitettiin itse, sillä keittiössä on sitä varten perusastiat sekä astianpesukone.

Säät olivat heinäkuun viimeisellä viikolla vaihtelevia mutta kelpasivat hyvin pelaamiseen. Katinkullassa on myös mahdollisuuksia monipuoliseen sisäliikuntaan keila- ja urheiluhalleissa.

– Lomalla tärkeitä asioita ovat oleminen, rentoutuminen ja harrastaminen, Nuppula kiteyttää.

Nuppula sanoo olevansa golfissa vasta alkutekijöissään. Hän aloitti harrastuksen viime vuonna. Puoliso on pitemmällä. Viikko golfin parissa vei irti arjen rutiineista – ja toi reilusti yli parikymmentä tuntia lisää kokemusta lajista.

Jäsenetuhintaista lomaviikkoa Nuppula uskoo hakevansa myöhemminkin. Myös esimerkiksi Holiday Club Saimaan Anttilankaari Lappeenrannassa kiinnostaa.

– Hinta-laatusuhde on ehdottomasti tässä jäsenedussa kohdallaan, Nuppula kiittää.

Keurusharjun lumo säilyy

Keijo Äikiä oli vaimonsa Seijan kanssa Paperiliiton veteraanilomalla Keurusharjulla vuonna 1996. Silloin Keijo oli töissä arkkileikkurilla Tampereen Takolla. Sen jälkeen he ovat majoittuneet loma-asunnoissa joka vuosi, ensin Keijon pitkien vapaiden aikana ja myöhemmin eläkeläisinä useamman kerran vuodessa.

Äikiät aloittavat ”kautensa” valon lisääntyessä maalis-huhtikuussa ja majoittuvat siitä eteenpäin melkein joka kuukausi syysreissuunsa saakka.

­– Näin kesäaikana on marjoja metsässä ja järvessä kalaa. Joka kesä on marjat kerätty täältä, kertoo Keijo Äikiä.

Seija pukee paikan parhaat puolet sanoiksi Keijonkin puolesta:

– Luonnonläheisyys on täällä se kaikkein ihanin, ihan kuin tulisi kotiin. Meille maisemat ja luonto on elintärkeitä ja se, että voi touhuta rauhassa, marjastaa ja käydä uimassa. Jos elämässä joskus on vaikeuksia ja tulee tänne, voi sen jälkeen paljon paremmin. Täällä pääsee ”hyppäämään mettään”, kuten meillä sanotaan, se on terapiaa kropalle. Täällä sielu lepää.

Paperiliiton jäsenet saavat majoittumisesta Keurusharjun lomamökkeihin 50 prosentin alennuksen normaalihinnoista ja erillisistä juhlapyhähinnoista.

Alueella on 30 hyvin varusteltua 50 neliön loma-asuntoa, joista jokaisessa on tilaa kuudelle hengelle.

Teksti Eeva Eloranta-Jokela
Kuvat Arto Tiihonen ja Raija Nyman (Jukka Nuppulan kuva)

 

Tulevia jäsentapahtumia

Kevät etenee ja uudet tapahtumat lähestyvät.

Katso lisätietoja liiton tapahtumista.
 

Petteri Jurva heitti frisbeegolfin mestariksi

Paperiliiton ensimmäiset frisbeegolfin mestaruuskisat käytiin lauantaina 6.5. erinomaisissa tunnelmissa Kouvolan Anjalassa.

Jäsenasiat

Rauman osasto 8 voitti mestaruuden salibandyssa

Viime vuonna hopealle jäänyt raumalaisjoukkue voitti loppuottelussa Valkeakosken osasto 70:n maalein 1–0.

Jäsenasiat

Uutena jäsenetuna CityShoppari-sovellus

Paperiliiton jäsenet saavat uutena jäsenetuna CityShoppari-sovelluksen veloituksetta käyttöönsä.

Jäsenasiat

Paperiliitto-lehti

News - current

Paperiliitto-lehti on Paperiliiton jäsenlehti. Lehdessä käsitellään paperintyöntekijöiden edunvalvontaan, työelämän arkeen ja vapaa-aikaan liittyviä aiheita.

Lue näköislehti
Liiton mestaruudet frisbeegolfissa ratkaistiin lämminhenkisessä tunnelmassa Anjalassa. Katso kisakuvat.

Lue koko juttu
Kolme paperiliittolaista seurasi, paljonko päivässä kului aikaa erilaisia näyttöruutuja katsoen. – No onhan se ihan järkyttävä määrä, jos oikeasti ajattelee, toteaa Mauri Holopainen.

Mauri Holopainen laskee seuranneensa laitteiden ruutuja noin 12 tuntia. Elli-Maria Soininen lähetteli viestejä tallilla ja löi itseään rautakangella. Jorma Lehtosen ohjelmistoon kuuluivat mm. NHL ja Pipsa Possu.

Lue koko juttu
Hannu Sallinen ja Petri Viitanen ovat kokeneet kouriintuntuvasti sen, miten pieni ihminen on ison vakuutusyhtiön edessä.

Sallinen on kamppaillut vakuutusyhtiön kanssa yli kymmenen vuotta. Viitaselle työnantaja räätälöi osa-aikatyön, mutta se ei käy vakuutusyhtiölle.

Lue koko juttu