Lomaetuja Suomessa

ti 15. syyskuuta 2020 06.57.00

Paperiliiton hyvinvointiloma järjestettiin Nuuksion kansallispuistossa. Kesäkuun loma peruuntui, mutta elokuun loma voitiin toteuttaa.

– Yö puussa oli kokemus, joka kannatti kokea edes kerran elämässä. Kaiken lisäksi yö oli erittäin lämmin, varmaan elokuun lämpimin, kertoo Arto Tiihonen.

Tiihonen saattoi nukkua yön puolisonsa kanssa puiden väliin ripustetussa teltassa ilman katosta, pelkän hyttysverkon alla veden välkkyessä puitten lomasta.

Paperiliiton hyvinvointilomia järjestetään vuosittain eri kohteissa. 

Golfia HC-lomaviikolla

Jukka Nuppula vastaa puhelimeen matkalla Vuokatista kotiin Jämsään. Takana on viikko Paperiliiton omistamassa 62 neliön Holiday Club -huoneistossa Katinkullan Golfharjussa.

– Viime vuonna olimme naapurihuoneistossa ja totesimme hyväksi paikaksi, joten hain lomaviikkoa myös tälle vuodelle, Nuppula kertoo.

Nuppula pääsi avovaimonsa kanssa viheriölle golfkärryineen huoneiston takapihalta.

– Golfaamaan oli lyhyt matka ja huoneiston sijainti kylpylän vieressä muutenkin hyvä.

Yhtenä välipäivänä pariskunta lähti liikkeelle lomaosakkeeseen kuuluvilla kahdella polkupyörällä. Myös kylpylärannekkeet sisältyivät hintaan, mutta niille ei tällä kertaa ollut käyttöä. Ruuat laitettiin itse, sillä keittiössä on sitä varten perusastiat sekä astianpesukone.

Säät olivat heinäkuun viimeisellä viikolla vaihtelevia mutta kelpasivat hyvin pelaamiseen. Katinkullassa on myös mahdollisuuksia monipuoliseen sisäliikuntaan keila- ja urheiluhalleissa.

– Lomalla tärkeitä asioita ovat oleminen, rentoutuminen ja harrastaminen, Nuppula kiteyttää.

Nuppula sanoo olevansa golfissa vasta alkutekijöissään. Hän aloitti harrastuksen viime vuonna. Puoliso on pitemmällä. Viikko golfin parissa vei irti arjen rutiineista – ja toi reilusti yli parikymmentä tuntia lisää kokemusta lajista.

Jäsenetuhintaista lomaviikkoa Nuppula uskoo hakevansa myöhemminkin. Myös esimerkiksi Holiday Club Saimaan Anttilankaari Lappeenrannassa kiinnostaa.

– Hinta-laatusuhde on ehdottomasti tässä jäsenedussa kohdallaan, Nuppula kiittää.

Keurusharjun lumo säilyy

Keijo Äikiä oli vaimonsa Seijan kanssa Paperiliiton veteraanilomalla Keurusharjulla vuonna 1996. Silloin Keijo oli töissä arkkileikkurilla Tampereen Takolla. Sen jälkeen he ovat majoittuneet loma-asunnoissa joka vuosi, ensin Keijon pitkien vapaiden aikana ja myöhemmin eläkeläisinä useamman kerran vuodessa.

Äikiät aloittavat ”kautensa” valon lisääntyessä maalis-huhtikuussa ja majoittuvat siitä eteenpäin melkein joka kuukausi syysreissuunsa saakka.

­– Näin kesäaikana on marjoja metsässä ja järvessä kalaa. Joka kesä on marjat kerätty täältä, kertoo Keijo Äikiä.

Seija pukee paikan parhaat puolet sanoiksi Keijonkin puolesta:

– Luonnonläheisyys on täällä se kaikkein ihanin, ihan kuin tulisi kotiin. Meille maisemat ja luonto on elintärkeitä ja se, että voi touhuta rauhassa, marjastaa ja käydä uimassa. Jos elämässä joskus on vaikeuksia ja tulee tänne, voi sen jälkeen paljon paremmin. Täällä pääsee ”hyppäämään mettään”, kuten meillä sanotaan, se on terapiaa kropalle. Täällä sielu lepää.

Paperiliiton jäsenet saavat majoittumisesta Keurusharjun lomamökkeihin 50 prosentin alennuksen normaalihinnoista ja erillisistä juhlapyhähinnoista.

Alueella on 30 hyvin varusteltua 50 neliön loma-asuntoa, joista jokaisessa on tilaa kuudelle hengelle.

Teksti Eeva Eloranta-Jokela
Kuvat Arto Tiihonen ja Raija Nyman (Jukka Nuppulan kuva)

 

Kevät täynnä jäsentapahtumia

Keväällä 2023 järjestetään useita urheilullisia jäsentapahtumia. Valitse lajisi ja lähde mukaan! Uutuutena Paperiliiton Frisbeegolf SM-kilpailut.

Tutustu jäsentapahtumiin

 

Uusi vuosi - uutta oppimaan?

Tuoko vuosi 2023 matkassaan uusia tehtäviä? Päivitä osaamistasi Murikka-opiston järjestämillä kursseilla. Paperiliittolaisille on tarjolla sekä omia että muiden liittojen kanssa yhteisiä kursseja.

Jäsenasiat

Jäsenkortti aina mukana puhelimessa

Mobiilijäsenkortti päivittyy automaattisesti aina vuoden alusta, eikä korttia tarvitse ladata uudelleen.

Jäsenasiat

Paperiliiton omistamien Holiday Club -lomaviikkojen haku jatkuu

Nyt varattavissa viikot 1–22/2023.

Jäsenasiat

Paperiliitto-lehti

News - current

Paperiliitto-lehti on Paperiliiton jäsenlehti. Lehdessä käsitellään paperintyöntekijöiden edunvalvontaan, työelämän arkeen ja vapaa-aikaan liittyviä aiheita.

Lue näköislehti
112 päivää kestäneessä lakossa oli kyse UPM:n ideologisesta ristiretkestä. Tätä mieltä oli 92 prosenttia Paperiliiton kyselyyn vastanneista yrityksen työntekijöistä.

Lue koko juttu
Ateriarytmi alkaa aamusta. Sakari Ojaniemi luottaa puuroon ja työmaaruokalaan.

Lue koko juttu
Tytöt ovat jotenkuten koulutuksen kärryillä. Pojat eivät ole vuosiin kärryjä nähneetkään.

Lue koko juttu