Lomaetuja Suomessa

ti 15. syyskuuta 2020 06.57.00

Paperiliiton hyvinvointiloma järjestettiin Nuuksion kansallispuistossa. Kesäkuun loma peruuntui, mutta elokuun loma voitiin toteuttaa.

– Yö puussa oli kokemus, joka kannatti kokea edes kerran elämässä. Kaiken lisäksi yö oli erittäin lämmin, varmaan elokuun lämpimin, kertoo Arto Tiihonen.

Tiihonen saattoi nukkua yön puolisonsa kanssa puiden väliin ripustetussa teltassa ilman katosta, pelkän hyttysverkon alla veden välkkyessä puitten lomasta.

Paperiliiton hyvinvointilomia järjestetään vuosittain eri kohteissa. 

Golfia HC-lomaviikolla

Jukka Nuppula vastaa puhelimeen matkalla Vuokatista kotiin Jämsään. Takana on viikko Paperiliiton omistamassa 62 neliön Holiday Club -huoneistossa Katinkullan Golfharjussa.

– Viime vuonna olimme naapurihuoneistossa ja totesimme hyväksi paikaksi, joten hain lomaviikkoa myös tälle vuodelle, Nuppula kertoo.

Nuppula pääsi avovaimonsa kanssa viheriölle golfkärryineen huoneiston takapihalta.

– Golfaamaan oli lyhyt matka ja huoneiston sijainti kylpylän vieressä muutenkin hyvä.

Yhtenä välipäivänä pariskunta lähti liikkeelle lomaosakkeeseen kuuluvilla kahdella polkupyörällä. Myös kylpylärannekkeet sisältyivät hintaan, mutta niille ei tällä kertaa ollut käyttöä. Ruuat laitettiin itse, sillä keittiössä on sitä varten perusastiat sekä astianpesukone.

Säät olivat heinäkuun viimeisellä viikolla vaihtelevia mutta kelpasivat hyvin pelaamiseen. Katinkullassa on myös mahdollisuuksia monipuoliseen sisäliikuntaan keila- ja urheiluhalleissa.

– Lomalla tärkeitä asioita ovat oleminen, rentoutuminen ja harrastaminen, Nuppula kiteyttää.

Nuppula sanoo olevansa golfissa vasta alkutekijöissään. Hän aloitti harrastuksen viime vuonna. Puoliso on pitemmällä. Viikko golfin parissa vei irti arjen rutiineista – ja toi reilusti yli parikymmentä tuntia lisää kokemusta lajista.

Jäsenetuhintaista lomaviikkoa Nuppula uskoo hakevansa myöhemminkin. Myös esimerkiksi Holiday Club Saimaan Anttilankaari Lappeenrannassa kiinnostaa.

– Hinta-laatusuhde on ehdottomasti tässä jäsenedussa kohdallaan, Nuppula kiittää.

Keurusharjun lumo säilyy

Keijo Äikiä oli vaimonsa Seijan kanssa Paperiliiton veteraanilomalla Keurusharjulla vuonna 1996. Silloin Keijo oli töissä arkkileikkurilla Tampereen Takolla. Sen jälkeen he ovat majoittuneet loma-asunnoissa joka vuosi, ensin Keijon pitkien vapaiden aikana ja myöhemmin eläkeläisinä useamman kerran vuodessa.

Äikiät aloittavat ”kautensa” valon lisääntyessä maalis-huhtikuussa ja majoittuvat siitä eteenpäin melkein joka kuukausi syysreissuunsa saakka.

­– Näin kesäaikana on marjoja metsässä ja järvessä kalaa. Joka kesä on marjat kerätty täältä, kertoo Keijo Äikiä.

Seija pukee paikan parhaat puolet sanoiksi Keijonkin puolesta:

– Luonnonläheisyys on täällä se kaikkein ihanin, ihan kuin tulisi kotiin. Meille maisemat ja luonto on elintärkeitä ja se, että voi touhuta rauhassa, marjastaa ja käydä uimassa. Jos elämässä joskus on vaikeuksia ja tulee tänne, voi sen jälkeen paljon paremmin. Täällä pääsee ”hyppäämään mettään”, kuten meillä sanotaan, se on terapiaa kropalle. Täällä sielu lepää.

Paperiliiton jäsenet saavat majoittumisesta Keurusharjun lomamökkeihin 50 prosentin alennuksen normaalihinnoista ja erillisistä juhlapyhähinnoista.

Alueella on 30 hyvin varusteltua 50 neliön loma-asuntoa, joista jokaisessa on tilaa kuudelle hengelle.

Teksti Eeva Eloranta-Jokela
Kuvat Arto Tiihonen ja Raija Nyman (Jukka Nuppulan kuva)

 

Ilmoittautuminen huvipuistotapahtumaan on päättynyt

Paperiliiton huvipuistotapahtuma järjestetään lauantaina 11. kesäkuuta. Tapahtuma on täyteen varattu, eikä uusia ilmoittautumisia voida ottaa vastaan.

Lisätietoja ilmoittautuneille

 

 

Työväen Musiikkitapahtuma 27.–31.7.2022

Paperiliiton jäsenet saavat tapahtumaan 20 euron lipputuen.

Jäsenasiat

Puheenvuoroja lakon merkityksestä

SAK:n edustajistossa korostui UPM:n paperiliittolaisten lakon merkitys koko ay-liikkeelle.

Jäsenasiat

Vahvista digiosaamistasi maksuttomilla kursseilla

SkillPlus-verkkokurssit tuovat opinnot yhä useamman ulottuville.

Jäsenasiat

Paperiliitto-lehti

News - current

Paperiliitto-lehti on Paperiliiton jäsenlehti. Lehdessä käsitellään paperintyöntekijöiden edunvalvontaan, työelämän arkeen ja vapaa-aikaan liittyviä aiheita.

Lue näköislehti
Työntekijät pitävät 12 tunnin vuorojärjestelmästä, sillä se auttaa jaksamaan. Tuore tutkimus kertoo, että 12-tuntinen ei myöskään heikennä työturvallisuutta.

Lue koko juttu
Kirkniemi vei liiton mestaruuden salibandyssa. Hämeenkyrön osasto heräsi esimerkillisesti aamupalalle.

Lue koko juttu
Talvi ja kevät oli UPM:n työntekijöille erilainen kuin koskaan aiemmin. Lakossa oltiin koko liiton jäsenkunnan asialla. Haastattelut on tehty ennen lakon päättymistä.

Lue koko juttu