Lakkoavustuksen hakuohje

44 Lauritsalan osasto 05.01.2022

HUOM! eAsiointi toimii parhaiten enintään kaksi vuotta vanhalla Firefox-selaimella ja Chrome-selaimella.

Lakkoavustus

Liitto maksaa työtaisteluun osallistuville työtaisteluavustusta 100 euroa/päivä enintään viideltä päivältä viikossa. Lakkoavustuksen määrä perustuu liiton hallituksen päätökseen. 16 euroa lakkoavustuksesta on verotonta. Loppuosasta vähennetään verohallinnon päätöksen mukainen vero. Vero tilitetään suoraan liitosta verottajalle. Jäsenelle käteen maksettava osuus on 66,40 euroa/päivä. Verokorttia ei tarvitse toimittaa. 

Lakkoavustus maksetaan kaikille liiton jäsenille, jotka lakon alkaessa ovat työtaistelun alaiseksi julistetussa työssä. Jäsenet, jotka joissain tapauksissa saavat palkkaa, eivät ole oikeutettuja lakkoavustukseen. Palkanmaksu voi tulla kysymykseen mm. vuosi- ja sairauslomatapauksissa sekä mahdollisesti eräissä vuorovapaitten ajoittumisissa lakon ajalle. 

Lakkoavustuksen hakeminen

Jäsen hakee lakkoavustuksen sähköisesti eAsioinnissa. Lakkoavustuksen hakemiseen liittyvä painike näkyy eAsioinnin etusivulla 10.1. alkaen, ei aiemmin. Mikäli painiketta ei näy, tarkista, että tiedoissasi on merkittynä työpaikkasi. Jos näin ei ole, ota yhteyttä: jasenrekisteri@paperiliitto.fi.  

Jäsenrekisterin tavoitat parhaiten lähettämällä sähköpostia osoitteeseen jasenrekisteri@paperiliitto.fi. 

Jäsenrekisteri palvelee puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 9-12. (Numero 0102 897 700)


HUOMAA: lakkoavustus haetaan Paperiliitolta, ei työttömyyskassasta. Jos tarkoituksesi on hakea lakkoavustusta, älä täytä ansiopäivärahahakemusta.

Lakkoavustusta voi hakea lakon ensimmäiseltä lakkojaksolta aikaisintaan 10.1.2022.
Tällöin avustusta haetaan ensimmäiseltä lakkojaksolta 1.-2.1. (lakkoviikko 1) ja 3.-9.1. (lakkoviikko 2) enintään seitsemältä päivältä.
Toiselta lakkojaksolta lakkoavustusta voi hakea aikaisintaan 17.1. Tällöin avustusta maksetaan ajalta 10.-16.1. enintään viideltä päivältä. 
Kolmannelta lakkojaksolta lakkoavustusta voi hakea aikaisintaan 24.1. Tällöin avustusta haetaan ajalta 17.-23.1. enintään viideltä päivältä. 

Ensimmäisen lakkojakson maksatus alkaa aikaisintaan viikolla 3, toisen lakkojakson viikolla 4 ja kolmannen lakkojakson viikolla 5.  Hakua koskevaa ohjeistusta tarkennetaan myöhemmin.

eAsiointiin tunnistaudut pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tarkista, että kaikki tietosi ovat ajan tasalla ja oikein kirjoitettu. 

HUOM! eAsiointi toimii parhaiten enintään kaksi vuotta vanhalla Firefox-selaimella ja Chrome-selaimella.

Ohje eAsointiin tunnistaumiseen

Takaisin