Ansiopäivärahahakemusten käsittelytilanne

 

Paperityöväen työttömyyskassa käsittelee tällä hetkellä viikolla 7/2021 saapuneita uusia päivärahahakemuksia. Lomautuksissa käsitellään viikolla 5/2021 saapuneita hakemuksia. Hakemuksia käsitellään saapumisjärjestyksessä. 

Vuorottelukorvaukset ovat maksussa seuraavan kerran keskiviikkona 17.3.2021.

Ensimmäinen hakemus tarkoittaa hakemusta, jolla ansiopäivärahaa haetaan joko ensimmäistä kertaa tai pidemmän tauon jälkeen (työssäoloehto täyttyy).

Seuraava hakemus (jatkohakemus) lähetetään heti neljän kalenteriviikon työttömyysjakson tai lomautustilanteissa seuraavan lomautusjakson jälkeen, vaikka ensimmäisestä hakemuksesta ei olisi vielä tehty päätöstä. Näin tulee toimia, koska ansiopäivärahaa maksetaan vain kolme kuukautta jälkikäteen.

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Työttömyyskassa lähettää kirjallisen päätöksen kotiosoitteeseen.

Oman hakemuksen käsittelytilanteen voi tarkistaa työttömyyskassan eAsioinnissa.

Jos hakemuksessa ei ole päätöksen antamista varten tarvittavia tietoja, kassa pyytää puuttuvan selvityksen hakijalta itseltään, palkanlaskijalta tai toiselta viranomaiselta.

Jos hakemuksessa on vain omavastuuaika, se jätetään odottamaan jatkohakemusta.

Työttömyyskassan maksamat etuudet (ansiopäiväraha ja vuorottelukorvaus) eivät aina ole nostettavissa maksupäivänä heti aamusta. Tämä johtuu yhteiseen euromaksualueeseen (SEPA) siirtymisestä. Etuudet ovat kuitenkin tilillä maksupäivänä.

Työttömyyskassan yleistä käsittelytilannetta päivitetään siinä vaiheessa, kun olemme siirtyneet käsittelemään seuraavalla viikolla tulleita uusia hakemuksia. Käsittelytilannetta ei siis pystytä päivittämään jatkuvasti.