Kassan jäsenmaksu alenee Kassan jäsenmaksu alenee

Finanssivalvonta on vahvistanut työttömyyskassan alemman jäsenmaksun vuodelle 2018

Lue koko uutinen

eAsiointiin lisätty uusi pankki eAsiointiin lisätty uusi pankki

Paperityöväen työttömyyskassan sähköiseen asiointipalveluun voi kirjautua nyt myös Oma Säästöpankin tunnuksilla

Muutoksia maksupäiviin Muutoksia maksupäiviin

Pyhät aiheuttavat poikkeuksia etujen maksupäiviin.

Lue koko uutinen

Ikä tuo suojaa päivärahan tasolle Ikä tuo suojaa päivärahan tasolle

Eduskunta on hyväksynyt lakimuutoksen 58-vuotiaiden päivärahan tason suojauksesta

Lue koko uutinen

Vuorotteluvapaa edistää työssä jaksamista Vuorotteluvapaa edistää työssä jaksamista

Kaipaatko lisää puhtia työssä jaksamisen? Vuorotteluvapaa tarjoaa mahdollisuuden 100–360 päivän hengähdystaukoon. Vuonna 2014 438 paperiliittolaista käytti tätä mahdollisuutta hyväkseen.

Lue koko uutinen

Sairastuminen työttömyyden aikana Sairastuminen työttömyyden aikana

Jos sairastut työttömyyden aikana, voi sairauden ajalta saada sairauspäivärahaa.

Nopeuta käsittelyä – hae oikeaan aikaan Nopeuta käsittelyä – hae oikeaan aikaan

Kun työttömyyspäivärahan hakeminen on uutta, on hyvä tietää hakemusten hakurytmi.

Lue koko uutinen

Päiväraha, omistukset ja osa-aikaeläke Päiväraha, omistukset ja osa-aikaeläke

Mikäli olet työttömyyspäivärahan hakijana vuonna 2015 ja omistat maa- tai metsätilan, harjoitat yritystoimintaa tai saat osatyökyvyttömyyseläkettä, muista lähettää asiaa koskeva päätös työttömyyskassaan.

Lue koko uutinen

Yrittäjyys ja metsätulo vaikuttavat työttömyysturvaan Yrittäjyys ja metsätulo vaikuttavat työttömyysturvaan

Soviteltua päivärahaa voidaan maksaa sivutoimiselle yrittäjälle. Päätoimisella yrittäjällä ei ole oikeutta palkansaajan ansiopäivärahaan.

Lue koko uutinen

Vuorotteluvapaalain muutokset vahvistettu Vuorotteluvapaalain muutokset vahvistettu

Vuorotteluvapaan työhistoriaedellytys nousee 16 vuoteen ja sijaista koskevat edellytykset tiukentuvat. Uudet säännökset tulevat voimaan 1. syyskuuta.

Lue koko uutinen

Yrittäjyys ja liiton jäsenyys Yrittäjyys ja liiton jäsenyys

Palkkatyön ohessa yritystoimintaa harjoittava voi liittyä jäseneksi

Työssäoloehdon kertyminen Työssäoloehdon kertyminen

Työttömällä työnhakijalla on oikeus ansiopäivärahaan, kun hän on ollut vakuutettuna (jäsenenä työttömyyskassassa) vähintään 26 edellistä viikkoa ja vakuutettuna ollessaan täyttänyt työssäoloehdon.

Lue koko uutinen

Vuorotteluvapaan muutoksista uusi ehdotus Vuorotteluvapaan muutoksista uusi ehdotus

Vuorotteluvapaan uudistamista suunnitteleva työryhmä on antanut uuden ehdotuksen järjestelmän muuttamiseksi.

Lue koko uutinen

Uudistus ansiopäivärahan määrityksen perusteisiin Uudistus ansiopäivärahan määrityksen perusteisiin

Päivärahan määritykseen voidaan nyt ottaa huomioon useammasta työstä saatua palkkaa.

Suojaosa 300 euroon saakka Suojaosa 300 euroon saakka

Työtön voi ansaita 300 euroa ilman ansioturvan pienentymistä. Vasta yli 300 euron tulo vaikuttaa päivärahaan.

Lue koko uutinen

Tee sähköinen hakemus eAsiointipalvelussa Tee sähköinen hakemus eAsiointipalvelussa

Voit hakea ansiopäivärahaa sähköisesti eAsiointipalvelussa. Palvelun linkki on yläkuvan päällä tai oikeassa alanurkassa.

Lue koko uutinen

Vain muutosverokortti työttömyyskassaan Vain muutosverokortti työttömyyskassaan

Älä lähetä kotiin postitettua perusverokorttia työttömyyskassaan. Jos tilaat muutosverokortin, lähetä se kassaan.