Tiedote

Tuotekehitystä ja koulutusta ajoissa

Tuotekehityksellä ja koulutuksella voidaan varautua tuotantolinjojen sulkemiseen, jotta työntekijät voisivat siirtyä työstä työhön.

Tuotekehitystä ja koulutusta ajoissa

Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhalan mielestä teollisuudessa pitää etsiä ajoissa uusia tuulia ja turvata työntekijöiden siirtyminen työstä työhön.

Metsäteollisuuden tuorein vähennysuutinen koskee Hämeenkyrön Kyröskoskella sijaitsevaa Metsä Board Kyron tehdasta. Tehdasta uhkaa sadan työntekijän vähennys, jos tapettipaperikone suljetaan.

– Sata teollista työpaikkaa on kova isku paikallisesti, mutta tekee lovea myös maan hallituksen tavoitteisiin parantaa työllisyyttä, Vanhala muistuttaa.

Vanhala perää yrityksiltä vastuuta ja katsomista nykyistä pitemmälle tulevaan. Yhteistoimintaneuvotteluihin käytettävien kuuden viikon aikana ei yleensä suuria asioita saada aikaiseksi, vaan käydään läpi lähinnä lakisääteiset velvoitteet.

– Yhtiöiden tulevan kannattavuuden takia tuotekehitykseen pitää satsata aina vain enemmän. Samalla pitää huolehtia työntekijöiden koulutuksesta, jotta työstä työhön -ajatus saadaan toimivaksi, sanoo Vanhala.

Vaikka paperiteollisuudesta on vähentynyt muutamassa vuodessa tuhansia työpaikkoja, on yhtiöiden varauduttava ajoissa myös siihen, että alan osaamista ja ammattitaitoa on edelleen saatavilla.

Uutinen julkaistu: 05.08.2016