Ohjeita lakkoavustusten hakemiseen

Jäsenasiat 15.02.2024

Paperiliittolaisia osallistui mielenosoitukseen Senaatintorilla etenkin tehtailta, joille Paperiliitto oli julistanut kaksi vuorokautta kestäneen poliittisen lakon.

Jos olit työpaikallesi julistetun poliittisen lakon piirissä, voit hakea lakkoavustusta eAsioinnissa.
Jos olit lakossa 1.-2.2.2024

Paperiliiton julistamat poliittiset lakot kestivät aamuvuoroista 1. helmikuuta ja aamuvuoroihin 3. helmikuuta. Osa töistä oli rajattu lakon ulkopuolelle.
Lakkoavustusta tuon lakon ajalta voivat hakea ne Paperiliiton jäsenet, jotka työskentelevät näillä lakkoon julistetuilla työpaikoilla:
- Stora Enson Enocell, Imatra (Kaukopää ja Tainionkoski), Oulun sekä Varkauden tehtaat
- UPM:ltä Kaukas, Kymi, Pietarsaari ja Rauma
- Huhtamäki Foodservice Nordic Hämeenlinna
Lakkoavustuksen suuruus on 60 €/päivä, josta vähennetään vero. Verokorttia ei tarvitse liittoon toimittaa. Avustus haetaan eAsioinnin kautta. Hakeminen edellyttää, että työpaikkatieto on tiedoissasi oikein.
Hakeminen: Kirjaudu eAsiointiin ja siirry lakkoavustuksen hakuun etusivulla näkyvästä painikkeesta. Jos painiketta ei näy, ole yhteydessä jasenrekisteri@paperiliitto.fi.
Jos hait lakkoavustusta ma 12.2. mennessä, maksupäivä on aikaisintaan pe 16.2.
Jos haet avustusta ma 26.2. mennessä, maksupäivä on aikaisintaan pe 1.3.

Jos olit lakossa 14., 15. tai 16.2.2024

Paperiliiton julistamat poliittiset lakot toteutuivat ajalla 14.-16.2. aamuvuorosta seuraavan päivän aamuvuoroon. Osa töistä rajattiin lakon ulkopuolelle.
Lakkoavustusta voivat hakea ne Paperiliiton jäsenet, jotka työskentelevät näillä lakkoon julistetuilla työpaikoilla:
- MM Kotkamills Oy
- Nouryon Chemicals Finland Oy, Äänekoski ja Oulu
- UPM Raflatac Oy
Hakeminen: Haku alkoi maanantaina 19.2. Kirjaudu eAsiointiin ja siirry lakkoavustuksen hakuun etusivulla näkyvästä painikkeesta. Jos painiketta ei näy, ole yhteydessä jasenrekisteri@paperiliitto.fi.
Jos haet avustusta ma 26.2. mennessä, maksupäivä on aikaisintaan pe 1.3.
Toisen maksuajon päivämäärät ovat kahden viikon kuluttua edellä ilmoitetuista.

Ammattiosastot tarkistavat hakijoiden oikeuden lakkoavustukseen ennen maksamista. Lisätietoja saat omasta ammattiosastostasi tai osoitteesta lakko@paperiliitto.fi.

eAsiointi

Lisää tiedotteita: