Ohjeita mahdollisia lomautuksia varten

22 Tainion osasto 06.11.2020

Uutisessa ohjeita lomautuksia varten
  • Muista ilmoittautua TE-toimistoon.
  • Palkkatoimisto toimittaa kaikille lomautetuille palkkatodistuksen.
  • Sairauskassan jäsenyys säilyy, jos lomautus on alle 30 päivää.

Tee päivärahahakemus mieluiten sähköisesti eAsioinnin kautta, asiointiin pääset Paperiliiton nettisivuilla www.paperiliitto.fi  > eAsiointi.

Jos sähköisen hakemuksen tekeminen ei ole mahdollista, lähetä paperihakemus osoitteeseen: Paperityöväen työttömyyskassa, PL 349 00531 Helsinki.
Linkki paperihakemukseen.

Alla Paperityöväen työttömyyskassan pikaohje lomautetuille.

Ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimistoon osoitteessa www.te-palvelut.fi >> ilmoittaudu työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä lomautuspäivänä.

Hae ansiopäivärahaa työttömyyskassasta osoitteessa www.paperiliitto.fi/tyottomyyskassa >> eAsiointi.

Ota huomioon seuraavat asiat:

• Hae päivärahaa palkkakausittain. Ensimmäisen hakemuksen voi toimittaa jo yhden työttömyyden aikaisen, sunnuntaihin päättyvän palkkakauden osalta. Jatkohakemukset toimitetaan kahden palkkakauden eli neljän kalenteriviikon (ma-su) jaksoissa.

Liitä ensimmäiseen hakemukseen vähintään:

• lomautusilmoitus
  • palkkatodistus 26 viikolta ennen lomautusta (lomarahat, palkattomat jaksot syineen ja tulospalkkiot, palvelusvuosilisät ansaintajaksoineen eriteltyinä)
  • palkkalaskelma ensimmäiseltä hakujaksolta

Liitä neljän kalenteriviikon jatkohakemukseen, palkkalaskelmat hakujaksolta.

Tarkemmat hakuohjeet ovat työttömyyskassan kotisivuilla, www.paperiliitto.fi/tyottomyyskassa. Täyttämällä hakemuksen oikein eAsioinnissa saat tietää lisäksi mahdollisesti tarvittavat liitetiedot ja niiden toimittaminen vähentää työttömyyskassan lisäselvityspyyntöjä.

Hakuohje kun teet hakemuksen eAsioinnissa lomautusajalta

Lomautetun työttömyysturvasta ohjeita TYJ:n sivuilta