Sellun Seniorit

Lyhyesti Sellun Seniorien synnystä ja alkutaipaleesta:

Martikkalan Jorma soitti allekirjoittaneelle tammikuun alussa 2006 ja kysyi, voisinko minä alkaa puuhaamaan Sellun eläkeläisiä koolle. Vähän aikaa mietin ja lupauduin.

Kypsyttelin asiaa mielessäni ja tulin siihen tulokseen, että kutsutaan kaikki henkilöstöryhmät yhdessä mukaan.

Soitin Rautalahden Villelle, ja hän oli heti valmis lähtemään mukaan. Sen jälkeen kilautin Immosen Kaleville, ja hän lupautui myös. Pidimme kolme suunnittelupalaveria Teknisten tiloissa Kuninkaankadulla.

Nimet ja osoitteet sain Hämäläisen Mikolta. Tosin hänen nimilistansa oli puutteellinen, ja siitä puuttui paljon nimiä. Nettiä hyväksi käyttäen sain kerättyä lähes kaikkien nimet ja osoitteet.

Postitus, kopiointi ja pullakahvit saatiin hoidettua yhteiseen tilaisuuteen Savon Sellun kautta. Varovainen arvio suunnittelupalaverissa tilaisuuteen saapuvista oli 40-50, mutta paikalle saapui ilahduttavasti 90 henkilöä.

Tilaisuudessa keskustelimme siitä, mikä porukalle nimeksi?

Koska kaikki eivät ole eläkeläisiä, osa on työttömyysputkessa (syystä, että Savon Sellun uudet omistajat vuonna 2005 irtisanoivat 73 henkilöä), esitettiin nimeksi mm. Sellun veteraanit, Sellun eläkeläiset ja Ex-sellulaiset. Niinpä nimeksi tuli Ex-sellulaiset.

Seuraavaksi porukalle valittiin toimikunta. Puheenjohtajaksi Seppo Hiltunen, jäseniksi Jorma Martikkala, Marjatta Pitkänen, Matti Ala-Fossi ja Pentti Hellevaara.

Sovittiin myös, että pidetään vuosittain pikkujoulu sekä keväisin kahvitilaisuus.

Ex-sellulaisten perinteinen kahvitilaisuus pidettiin Savoniassa 27.4.2011. Olin kuullut, että edellä mainittu nimi ei vastaisi enää tätä päivää. Kun kahvit oli juotu, ja minulla oli listalla asioita joista keskusteltiin, niin kysyin sitten viimeisenä asiana läsnäolijoilta, että mitä mieltä olette siitä, kun 6 vuotta olemme olleet ex-sellulaisia, miltä se nimi on tuntunut? Olisiko halukkuutta vaihtaa nimeä? Ensimmäiset kommentit olivat, että ihan hyvältä ja sopivalta. Jonkun aikaa keskusteltiin, ja pikkuhiljaa kun tuli erilaisia nimivaihtoehtoja esiin esim. Sellun Eläkeläiset, Sellun Veteraanit ja Sellun Seniorit, niin yksimielinen päätös oli, että vaihdetaan nimi, ja se on Sellun Seniorit.

Seppo Hiltunen puh. 050 5952 229

Keväällä 2016 puheenjohtajaksi valittiin Hannu Karppa sähköposti: hannutapani17@hotmail.com

Seppo Hiltunen, Kalevi Immonen ja Vilho Rautalahti