Liiton lomakeskus Särkelä

Lue tästä lomakeskusten koronaohjeistus.

Merellinen ympäristö, kalastajan unelmapaikka

Turun itäisessä saaristossa sijaitseva Särkelä tarjoaa lomailijalle yhtä aikaa mahdollisuuden rentoutua karun saaristomaiseman keskellä tai viettää aikaa vehmaassa metsämaastossa.

Särkisalossa sijaitsevassa Särkelässä on kaksi asuntovaunualuetta: toinen meren rannalla ja toinen Makarlanjärven kupeeseen sijoitettu vaunualue on parin kilometrin päässä päärakennuksista. Järven puolella sijaitseva vaunualue on suljettu 1.10.-31.3. 

Majoitustiloja löytyy kahdessa talossa. Toisessa on 4 kappaletta 4 hengen ja 4 kappaletta 6 hengen huonetta. Toisessa rakennuksessa on puolestaan 5 hengen huoneita 4. Rakennuksen parvelle on järjestettävissä nukkumapaikat jopa 30 vieraalle.

Yöpymistä varten mukaan on otettava lakanat ja tyynyliinat. Lähimpään kauppaan on matkaa viitisen kilometriä. Ruoanlaitto onnistuu ajanmukaisissa keittiötiloissa.Järvellä kalastaminen on sallittua vain onkimalla. Kalankäsittelylle löytyvät omat paikkansa.

Alueella on hyvät grillauspaikat. Soutuveneitä on yhdeksän, joissa voi käyttää tarvittaessa omaa perämoottoria. Lisäksi oman kalaveneen mukanaan tuoville on Särkelässä vesillelaskupaikka. Lapsille on Särkelässä oma leikkipaikka ja hiekkaranta. Lentopalloa voi harrastaa isommalla ryhmällä. 

Särkelä sijaitsee 40 kilometrin päässä Salosta, Tammisaareen on matkaa 50 km ja Hankoon 80 km. Turkuun on puolestaan matkaa Kemiön kautta noin 80 km. Kohtuullisen lähellä sijaitsevat myös mm. Teijon retkeilyalue ja laskettelukeskus sekä Fiskarsin ja Billnäsin ruukit.

  • Majoituspaikkoja 60, lisäksi parvella 30. Vaunupaikkoja 32.
  • Osoite: Finnarintie 200, 25610 Ylönkylä.
  • Puhelin: 050 373 9877 arkisin klo 11–13
  • Alueen hoitaja: Osmo Koste, osmo.koste@paperiliitto.fi

Hinnat ja varausohjeet

Vinkkejä kävijälle