LEPOLA, OSASTON KEIDAS

Osaston perustamisen aikoihin vain harvoilla oli omia kesäpaikkoja. Yhteiseen vapaa-ajan paikkaan ilmeni suurta kiinnostusta heti toisen toimintavuoden aikana. Elokuussa 1961 otettiin virallisesti esille oman kesäpaikan hankkiminen osastolle. Asia eteni ripeästi ja jo 17.09.1961 tehtiin ostopäätös. Paavo Hanjoen omistamasta Muikkulahden tilasta hankittiin 3000m2 palsta. Liittotoimikunta oli myöntänyt hankintaa varten 500 000 mk:n lainan.
Rautsalon niemessä sijaitsevan huvilan ostamisesta käytiin neuvotteluja pitkin syksyä. Seuraavan vuoden huhtikuussa kauppaan liittyvät asiat saatiin kuntoon ja huvilarakennuksen purkamiseksi käynnistettiin talkooprojekti. Työnantajalta saatiin proomu rakennustarpeiden kuljetukseen Kurenniemeen. Kuusi- päiväisestä työviikosta huolimatta talkooväkeä riitti. Syksyyn mennessä päästiin viettämään harjannostajaisia.

Aluksi käytössä oli vain pressusauna. Vuonna 1967 valmistui kaksi osastoa käsittävä saunarakennus.
Heinolan henkeä kuvastaa se, että saunan rakentamista tukivat paikkakunnan pankkien ja liikelaitosten lisäksi työnantaja.

Lepolan päärakennus on saatu harjakorkeuteen

Vuonna 1968 lakkautettiin talkootoimikunta ja tilalle valittiin Lepolan isännistö johon kuuluivat Toivo Karhu, Teuvo Kolkka ja Timo Koskinen. Isännistön lopettamisen jälkeen on syyskokouksessa valittu Lepolan isäntä.
Lepolan pinta-ala lisääntyi v. 1972 7000 neliöllä. Sähköt saatiin 1978 ja vuonna 1982 hankittiin kaksi mökkiä majoitustiloiksi. Neljä vuotta myöhemmin ostettiin kaksi mökkiä lisää. Vuonna 1990 saatiin vielä yksi mökki jonka lahjoitti Tampella..
Ensimmäinen grillikatos ostettiin vuonna 1995 ja toinen, suurempi vuonna 2006.

Porakaivolla yritettiin helpottaa Lepolan vesihuoltoa vuonna 1998. Huonoksi onneksi yli 100 metrisen porakaivon vedessä on häiritsevä hajuhaitta. Vesi on tutkitettu ja todettu täysin juomakelpoiseksi. Käytännössä talousvesi on kuitenkin viety mukana astioissa.
Lepolasta on ajoittain käyty vilkasta keskustelua. Varsinkin saunan uusimisesta. Jätevesien käsittely ja WC-tilat on lähitulevaisuudessa saatava uuden lain mukaisiksi.